“Trebinje je ove godine epicentar zabave”: Šta sve čeka posjetitelje u augustu?

Vijesti 11. aug 202210:24 > 19:04 0 komentara

Trebinje je ovih dana puno turista, a najave manifestacija i koncerata se smjenjuju iz dana u dan. "Ove godine je ovdje epicentar zabave", poručuje nam Žarko Vico iz Turističke organizacije Trebinja, dok nam je dodatno pojašnjavao razloge zbog kojih ne bismo trebali zaobići ovaj biser.

“Bukirani su svi smještajni kapaciteti, Trebinje još od početka aprila živi svoje najbolje turističke dane”, govori Vico, najavljujući i centralni događaj ovog ljeta – veliki koncert Zdravka Čolića kojim će se obilježiti krsna slava grada Trebinja.

Bogato kulturno ljeto u toku je u ovom hecregovačkom gradu, a ono što ga razlikuje od dosadašnjih je činjenica da se ponešto spremilo za sve generacije.

“Već 16. augusta u Trebinju će nastupiti Aco Pejović, potom slijedi Adria festival narodne muzike, u okviru kojeg će nastupiti i Željko Samardžić. Potom slijedi Jazz festival, gdje ćemo dovesti najveća regionalna imena jazz i rock muzike. Druga polovina augusta je sigurno period kad se treba doći u Trebinje, garantujemo dobar provod”, poručio je sagovornik N1.

Kada je zabava u pitanju, naglasak se sve više stavlja i na avanturizam.

“Imate avanturističku turu koja uključuje različite vidove aktivnog odmora, od planinarenja, do biciklizma, paraglajdinga, foto safarija, kajakinga po rijeci Trebišnjici, vožnja barkama…”, nabraja nam Vico, podsjećajući i na brojna kupališta u ovom sunčanom gradu.

U narednim godinama planiraju se, dodaje, oživjeti i ruralni dijelovi oko Trebinja.

“Turisti dolaze iz gotovo čitavog svijeta, 2019. godine zabilježili smo goste iz 92 zemlje. Za prvih sedam mjeseci ove godine bilježimo goste iz više od 60 zemalja, sa svih kontinenata”, ispričao je Vico.

Trebinje je, ujedno, bila i najčešće birana lokacija prilikom korištenja turističkih vaučera Vlade RS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!