Trojac osumnjičen za ubistvo Kenina Lukača ostaje u pritvoru

Vijesti 25. jan 202212:42 0 komentara
N1

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Seadu Adiloviću, Vedadu Višnjiću i Asmiru Murtoviću zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Kenina Lukača, potvrdila je za N1 Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, potom, zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti da bi njihovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Muratović, Višnjić i Adilović locirani su i pronađeni u subotu, 22. januara na lokalitetu Stupa, područje općine Ilidža, nakon čega su ih policijski službenici opkolili i potom, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, lišeni slobode.

Potraga za ubicama Kenina Lukača: MUP KS otkrio stan prepun oružja i droge

Podsjećamo, ovo ubistvo je povezano sa nedavnom likvidacijom Mehmeda Ramića također na Pofalićima, a nakon kojeg je osumnjičeni ubica Adel Kabaš pobjegao od policije i postoji vjerovatnoća da se nalazi van granica BiH. Adel Kabaš se nekada prezivao Murtović, ali je važno istaći da je nakon vjenčanja uzeo prezime supruge.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!