Grad veličine teniske loptice: Pogledajte oluju koja kreće iz Italije (VIDEO)

Regija 21. jul 202315:30 > 16:22 0 komentara
Reuters

Italijanski mediji javljaju o snažnoj oluji koja je pogodila sjeverni dio pokrajine Lombardije. Padala je, prema pisanju medija, tuča veličine teniskih loptica, a na sjeveroistoku Milana snimljen je manji tornado.

Jak vjetar rušio je stabla, tuča je oštetila automobile i krovove, a ceste su poplavljene. Na dva krova izbio je požar te ih je udario grom. Zasad nema informacija o žrtvama, prenosi Index.hr.

Oluja se kreće prema Sloveniji i istarskom području. Slovenija je izdala crveni alarm.

Crveni alarm za Istru, Kvarner, gorje i karlovačko područje u Hrvatskoj

Danas i sutra očekuju se nova ozbiljnija nevremena. Izdan je crveni alarm za Istru, Kvarner, Gorski kotar i karlovačko područje. Za ostatak Hrvatske je na snazi narančasto upozorenje zbog mogućih grmljavinskih nevremena.

U Sloveniji crveni alarm

Oluja iz Italije stigla je u Sloveniju. Za zapadnu i centralnu Sloveniju izdano je crveno upozorenje u razdoblju između 14 i 18 sati. Na zapadu Slovenije crveni alarm je na snazi od 13 do 17 sati, a u centralnom dijelu Slovenije od 13 do 18 sati.

Moguće su jake oluje s tučom, snažnim vjetrovima i udarima munja, prenosi RTV Slovenija.

Nevrijeme i u BiH

Europski centar za praćenje i najavu oluja (ESTOFEX) izdao je drugi stepen upozorenja za sjeverozapad, sjever i sjeveroistok Bosne gdje bi danas moglo biti najburnije.

Nevremena su moguća i preko dijela zapadne, centralne, istočne Bosne i sjeverne Hercegovine (stepen 1), dok se na jugu Hercegovine nestabilnosti uglavnom ne očekuju, osim u slučaju iznenađenja.

Tačna pozicija, putanja i tajming nevremena će se znati kada se olujni sistemi iz Hrvatske približe granici BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!