Tuga u Blagaju: Adnan Šemić ispraćen na vječni počinak

Vijesti 16. jul 202421:46 1 komentar
Dnevni avaz

Adnan Šemić, 22-godišnjak iz Mostara koji prije dva dana izgubio je životnu bitku, ukopan je danas u Blagaju pored svoga oca Asima.

Dženazi je prisustvovao velii broj ljudi, a među njima je bio i Željko Mijailović iz Loznice koji je trebao donirati dio jetre kako bi se Adnan spasio.

Zbog Adnana je promijenjen Zakon o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja Federacije BiH. Nažalost, nije dočekao transplantaciju, preminuo je u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na Bijelom Brijegu.

Borio sa Wilsonovom bolesti, a nekoliko puta se pokušala izvesti transplantacija jetre, nažalost svaki put je odbijen jer nije imao donora s kojim je bio u krvnom srodstvu.

Očekivalo se u narednim danima da će mu jetra biti presađena na klinici u Tuzli, na koju su trebali doći stručnjaci i obaviti zahtjevnu operaciju, nažalost Adnanovo srce nije izdržalo.

Mijailović je kazao kako je plakao kao kiša kada je saznao da je Adnan preminuo, a za N1 govorio je i njihovoj zajedničkoj borbi. Adnanov brat boluje od iste bolesti, ali nije životno ugrožen. Mijailović je izrazio spremnost da, ukoliko bude potrebe, njemu donira dio jetre.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare