Tužan dan u Kaknju: “Društvo je zakazalo”

Vijesti 18. nov 202114:02 > 14:03 0 komentara
N1

Danas je dženaza djevojčici Dženi Gadžun, a i Dan žalosti u Kaknju. Ekipa N1 posjetila je Kakanj uoči dženaze. Razgovarali smo sa građanima, ali i načelnikom Općine Kakanj Mirnesom Bajtarevićem.

“U ovoj državi je sve nakaradno. Ništa nam ne treba, dok se nešto ne desi. Kompletan sistem je zakazao”, kazao nam je jedan građanin Kaknja.

Gospođa sa kojom smo razgovarali istaknula nam je da djeteta više nema, na žalost, i da je to greška koja se ne može ispraviti.

“Vjerovatno postoje osobe koje jesu i krive i trebaju odgovarati. Ovdje je društvo zakazalo”, rekao je jedan građanin.

“Mi smo dali povjerenje ljudima da se bave svim osim onim što bi trebali da se bave i da se zakoni sprovode”, naveo je jedan gospodin.

Načelnik Općine Kakanj je izjavio za N1 da je važno da se utvrde krivci i da se pravda i istina saznaju.

Danas će u Kaknju biti klanjana dženaza malenoj djevojčici Dženi koja je preminula nakon komplikacija tokom operativnog zahvata očnog kapka u privatnoj poliklinici Bejtović u Sarajevu. Ova vijest potresla je bh. javnost, a zbog cjelokupnog slučaja zatražena je i obdukcija.

Također, zbog smrti djevojčice, sutra 19. novembra 2021. godine, u 13:00 sati bit će organizovano mirno okupljanje ispred Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, ul. Reisa Džemaludina Čauševića br. 1.

Zdravstveni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo utvrdili su brojne nepravilnosti u slučaju operacije djevojčice Džene u Privatnoj oftalmološkoj ordinaciji Dr. Halimić, Privatnoj ordinaciji za anesteziju u terapiju bola prim. dr. Suad Rožajac, i Privatnoj stomatološkoj ordinaciji Bejtović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!