Tužilaštvo BiH donijelo odluku o neprovođenju istrage: Ispitani navodi ministra Heleza o kampovima za obuku u RS

Vijesti 25. okt 202416:03 0 komentara
F.Z./N1

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine donijelo je naredbu o neprovođenju istrage, nakon što je sa partnerskim agencijama ispitalo navode ministra odbrane BiH Zukana Heleza o kampovima u Republici Srpskoj u kojima Rusi navodno vrše obuke za terorističke napade.

“Tužilaštvo BiH sa partnerskim agencijama, ispitalo je navode ministra Heleza, te je nakon provjera 6. maja donesena naredba o neprovođenju istrage jer nisu pronađeni dokazi koji bi ukazivali na postojanje osnova sumnje da je počinjeno neko od krivičnih djela propisano Krivičnim zakonom BiH”, naveli su iz Tužlaštva.

Dodali da nema podataka o obukama za terorističke napade u Moldaviji, te da bi o tome svoju riječ trebale da daju nadležne institucije iz oblasti bezbjednosti.

Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić kazao je ranije za N1 kako garantuje da Ministarstvo bezbjednosti BiH nema nikakvu informaciju o postojanju ovakve vrste kampova u BiH. >> Opširnije

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!