Tužilaštvo BiH počelo istraživati Vasićeve prijetnje BHRT-u, Arnaut dao iskaz

Vijesti 26. apr 202212:54 > 13:13 0 komentara
F.Z./N1

Damir Arnaut, član Naše stranke, kazao je kako je jutros dao iskaz povodom krivične prijave koju je podnio protiv Rajka Vasića a zbog prijetnji koje je putem Twittera uputio BHRT-u. Vasić je, podsjetimo, rekao kako će minirati zgradu BHRT-a.

“Jutros sam u FUP-u dao izjavu u vezi krivične prijave. Nadam se da će ovo značiti konkretan poteze Tužilaštva. Menadžment BHRT i ja smo jedini koji smo podnijeli krivične prijave. Nadao sam se da ću iskaz dati ranije. Ohrabren sam da je postupak pokrenut. Obaviješten sam i da je postupajuća tužiteljica Gordana Tadić, to mi je nejasno jer je ona objavila da je na bolovanju. Nadam se da će tužilaštvo imati dovoljno profesionalne odgovornosti da shvate da bi ona trebala bit izuzeta i predmet dodijeljen drugom tužioca korištenjem sistema cms-a, a ne kako je ona radila”, rekao je Aranut.

Naveo je kako ova prijetnja predstavlja krivično djelo Terorizam.

Ovo nije prvi put da bivši generalni sekretar SNSD-a Rajko Vasić iznosi prijetnje ili uvrede na mrežama. On se 26. marta 2022. godine oglasio se na svom Twitter nalogu povodom finansijskih problema sa kojima se već duže vremena susreće BHRT.

“BHRT-opstanak ili propast? Ako vam je neprijatno, doći ću ja da je miniram”, napisao je Vasić.

Ovaj tvit je naknadno izbrisan.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!