Tužilaštvo KS predložilo pritvor osumnjičenom za ubistvo žene na Ciglanama

Vijesti 22. aug 202413:22 0 komentara
F.Z. / N1

Postupajuća tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo predložila je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Mirzi Duranu zbog krivičnog djela ubistvo na okrutan način, potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Kako je navedeno, pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, potom zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo i zbog opasnosti da bi njegovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Najvjerovatnije da će sutra s početkom u 9:00 sati biti održano i ročište u ovom predmetu u Kantonalnom sudu Sarajevo.

Pronađena mrtva žena u stanu u Sarajevu, sumnja se na ubistvo

Podsjećamo, 19. augusta je u stanu na Ciglanama u ulici Husrefa Redžića u 22:45 sati pronađeno tijelo 60-godišnje žene inicijala N.S. iz Sarajeva. Kasnije je utvrđeno da je za njeno ubistvo osumnjičen 27-godišnji Mirza Duran koji je dan kasnije i uhapšen.

Uhapšen 27-godišnjak zbog ubistva 60-godišnje N.S. u Sarajevu

Iz policije su u izvještaju naveli da je osumnjičeni hladnim oružjem nanio smrtonosne povrede ženi u predjelu vrata, što zapravo upućuje na to da je žrtva zaklana.

Iako u javnosti nisu izneseni uzroci ubistva, nezvanično je da nema tragova provale, stan nije nasilno otvoren niti su unutar njega stvari ispreturane.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!