Tuzla bogatija za još jednu turističku atrakciju, građani zadovoljni

Vijesti 20. apr 202319:08 0 komentara

U Tuzli je danas počeo sa radom panoramski točak instaliran na Trgu slobode. Riječ je o obogaćivanju turističke ponude ovog grada, poručuje lokalna i truistička zajednica.

Panoramski točak nova je atrakcija u Tuzli. Građani zadovoljni.

“Fino je. Drago mi je da su napravili. Za Tuzlu je ovo jedan fin projekat.”

“Pošto se u Njemačkoj penjemo i ovdje ćemo. Super je.”

“Dobro je. Dovela sam unuka da malo vidimo.”

“Da, ići ću probati, ali kasnije.”

“Neka se nešto dešava, promjene malo i tako.”

Točak je prvobitno je trebao biti instaliran u okviru „Zime u Tuzli“ u decembru, ali sada je postavljen kao dio projekta „Proljeće u tuzli“.

“Grad tuzla je sa svojom Tursitičkom zajednicom i priverdnijm subjektima, pokazao orpdjeljenje da mi, osim što gradimo povoljan poduzetnički i privredni ambijent i komunalnu infrastrukturu, da gradimo i sve moguće uslove za još kvalitetniji život naših građana”, kaće Zijad Lugavić, gradonačelnik Tuzle.

“Raduje nas da smo u gradu soli ugostili ovu atrakciju prvi i da ovo proljeće u Tuzli ukrašavamo naš Trg Slobode sa ovom atrakcijom koji je bio jedan od najljepših u BiH. Sada je sigurno i ubjedljivo najljepši. Raduje nas da će u narednih mejsec dana, u okviru manifestacije „Proljeće u Tuzli“, biti brojni sadržaji tokom vikenda”, kaže Amra Jaganjac, direktorica Tursitičke zajednice grada Tuzle.

Dio ove priče je kompanija „Bingo“ čiji kupci uz predočene račune veće od 50 KM, na biletarnici dobijaju popust za vožnju.

“Mnogo se radujemo ovoj saradnji i jako smo ponosni na ove partnersko prijateljske odnose sa Tursitčkom zajednicom i drago nam je da imamo priliku dati svoj doprinos kada je u pitanju unaprijeđenje kvalitete života u TK i cijele lokalne zajednice”, dodaje Amina Čeliković, Kompanija „Bingo“ Tuzla.

Za djecu do 10 godina, karta košta 5 KM, za odrasle 8 KM, a porodična je 25 KM.

Trenutno smo u panromaskom točku na 22 metra visine. Svi oni koji žele uživati u panromaskom pogledu na grad Tuzlu, mogu to učiniti u narednih mjesec dana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!