Tuzla City ispustila nove bodove, važna pobjeda Željezničara

Nogomet 05. dec 202116:52 > 17:02 0 komentara
city

Tuzla City remizirala je bijeljinskim Radnikom rezultatom 2:2 u utakmici 19. kola Premijer Lige BiH i i ispustila nove bodove u odnosu na lidera Zrinjskog.

Tuzla City je na stadionu Tušanj na kraju remizirala rezultatom 2:2, ali nije sve počelo dobro po tim koji sa klupe predvodi Husref Musemić. Nakon što je Morris u 20. minuti napravio prekršaj u šesnaestercu nad Pantelićem, Jovan Blagojević bio je siguran izvođač jedanaesterca za vodstvo gostiju i opšte iznenađenje na tuzlasnkom stadionu.

Nakon toga Tuzla je jače krenula prema golu gostiju, a izjednačenje je došlo u 35. minuti. Sulejman Krpić bio je strijelac za poravnanje domaćina, koji je do poluvremena imao još jednu priliku, ali se rezultat nije mijenjao.

U drugom dijelu utakmice Radnik je krenuo nešto ofanzivnije, ali bolje šanse je imala Tuzla. Naposlijetku, Šubert je u šesnaestercu srušio Džafića, a sudija Bilbija pokazao je na bijelu tačku. Svojim drugim golom Sulejman Krpić krunisao je sjajnu partiju.

Do kraja je Radnik postigao pogodak u trećoj minuti nadoknade. Strijelac za izjednačenje bio je Šarić

Tuzla City je i dalje na drugom mjestu tabele Premijer Lige BiH sa 36 bodova, dok je radnik posljednji i ima 12 bodova.

Željezničar – Široki Brijeg

Na stadionu Grbavica igrala se izuzetno zanimljiva i za oba tima važna utakmica. Na kraju 90 minuta Željezničar je osvojio sva tri boda golom Subašića u 38. minuti. Mogao je Željezničar do veće razlike, ali jedanaesterac koji je ranije dosuđen Plavima nije iskoristio Zec.

Rezultatom 1:0 otišlo se na poluvijeme, a Željo je bio bolji tim i u nastavku utakmice. Imali su nekoliko prilika, a najbolju je imao Gasal, ali njegov šut za malo je otišao pored stative golmana Širokog.

15-tak minuta prije kraja utakmice kiša je počela padati jače, što je otežalo uslove za igru u Sarajevu, te se rezultat do kraja utakmice više nije mijenjao.

Željezničar je trenutno šesti na tabeli sa 26 bodova, dok je Široki Brijeg na petom mjestu sa bodom više.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!