U akciji King u Banjaluci pretreseno nekoliko objekata: Uhapšeno pet osoba

Vijesti 17. okt 202314:32 0 komentara
SIPA/Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Banja Luke realizovali operativnu akciju „King“, u okviru koje su izvršeni pretresi stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari na šest lokacija.

Operativna akcija „King“ realizovana je zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela “Nedopušten promet akciznih proizvoda”, “Nedozvoljeno skladištenje robe”, “Nedozvoljena trgovina” u vezi sa krivičnim djelom “Organizovani kriminal” koja su propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Slobode je lišeno pet osoba, koja su sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto 83.566 kutija cigareta tržišne vrijednosti oko 417.830,00 KM, 331 kilogram rezanog duvana tržišne vrijednosti oko 6.634,00 KM i 1.823 kutije ručno motanih cigarete čija je tržišna vrijednost oko 2.734,00 KM a koje nisu obilježene akciznim markicama Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, mašina za pravljenje ručno motanih cigareta, dokumentacija kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela.

Navedene aktivnosti realizovane su po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine a u saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!