“U Banjaluci udar izvršne na zakonodavnu vlast”

Vijesti 28. jun 202316:25 0 komentara
N1

Tokom noći i jutra promijenje su brave na vratima kabineta skupštinskog rukovodstva u Banjaluci.

“Unutra su pečati, svi drugi materijali i važni akti skupštine grada”, rekao je Ljubo Ninković predsjesnik gradskog parlamenta iz SNSD-a.

Kako je rekao, cilj takvog poteza je opstrukcija Skupštine grada i njenog rada na rješavanju pitanja “Aquane”. Prema optužbama SNSD, sve kako bi se realizovao plan gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da na atraktivnom zemljištu vodenog parka gradi stambeno naselje i projekat “Futur Dva”.

N1

Ninković je istakao da su predstavnici skupštinskog rukovodstva prilikom pokušaja ulaska u prostorije pozvali pripadnike MUP-a kojima je on u Policijskoj upravi u svojstvu svjedoka dao izjavu.

“Želim samo javnost da zna sve ono što smo ostavili juče u kabinetu nakon 16 časova kada smo otišli, ako on realizuje ono što je najavio da će uvesti građane ovdje to otvara mogućnost da neko iznese vrijedne stvari iz kabineta koje su reversom vezane za predsjednika i potpredsjednika”, istakao je najavljujući da je za večeras zakazan vanredni sastanak stranaka koalicije koja predstavlja većinu u gradu, ne precizirajući hoće li na stolu biti i opoziv gradonačelnika.

Saša Čudić potpredajednik Skupštine izjavio je da je jutros gradonačelnik Draško Stanivuković verbalno napao sekretara Skupštine.

Grmuša o “Akvani” u Banjaluci: Sve administracije od 2005. godine su to gledale

“Došlo je jutros do verbalnog napada od strane gradonačelnika na sekretara Skupštine Igora Šukala koji se još uvijek nalazi na odjeljenju intenzivne njege”, rrkao je napominjući da je još nekoliko zaposlenih zatražilo ljekarsku pomoć.

“Skupština grada Banjaluka je od danas onemogućena da obavlja svoju djelatnost”, rekao je on ističući da ne postoji mogućnodt za sazivanje redovne ili vanredne sjednice, jer je pečat oduzet.

“Ovo je udar izvršne na zakonodavnu vlast. Zamislite kako bi izvledalo da premijer Višković tokom noći dođe u NSRS zamijeni brave i ne dozvoli predsjedniku NSRS i potpredsjednicima da pristupe svojim radnim mjestima”, upitao je Čudić.

On kaže kako je skupštinska većina juče došla na vanrednu sjednicu, koja na kraju nije održana, sa namjerom da usvoji set tačana za spas “Aquane”.

“Juče se skupština nije održala jer je u Skupštinu na poziv grada ušla određena količina ljudi koja je fizički onemogućila održavanje Skupštine grada”, podsjetio je on.

Istakso je kako vanredna sjednica kože biti održana praktično i večeras, ali da je za to nužno omogućavanje rada skupštinskom rukovostvu te da je skupštinska većina juče imala namjeru da odobri kredit koji gradonačelnik vidi kao rješenje za spas “Aquane”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte više

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!