U Banjaluku stiže investicija vrijedna 135 miliona eura?

Vijesti 15. jun 202313:19 0 komentara
N1

U narednih pet godina SPH Celeks na području Banjaluke planira ulaganje od 135 miliona eura. To je saopšteno nakon sastanka vlasnika ovog privrednog društva Milana Fila i predsjednka Republike Srpske Milorada Dodika.

“Imaju namjeru da investiraju određen iznos novca da šire linije, izgrade energanu za svoje potrebe i riješe pitanje lokacije koja se nalazi u dodiru sa piralenom”, rekao je Dodik zahvaljujući na ovkn investiciji koja će, tvrdi, značiti i otvaranje novih radnih mjesta.

“Republika Srpska će u periodu investiranja garantovati cijenu električne energije na nivou domaćeg potrošača u ovom vremenu”, rekao je Dodik čime će investitoru biti učinjen ustupak.

Dodik je o Celeksu govorio kao o pozitivnom primjeru višemilionske investicije zahvaljujući kojoj je zaposleno oko 300 radnika čiji proizvodi su uglavnom orjentisani za izvoz.

Milan Filo vlasnik privrednog društva SPH Celeks rekao je kako se ranija investicija na području Banjaluke vratila. On je rekao kako na područu Balkana ovo privredno društvo širi svojs poslovanje i otvaranjem 128 miliona evura vrijedne fabrike higijenskih proizvoda u Sloveniji.

Plan je da i Banjaluci ulažu u tvornicu papira.

“U prvom roku nakon potpisivanje memoranduma investiraćemo 50 miliona eura u konfekcijske linije i skladišta. U naredne dvije godine ćemo investirati minimalno 50 miliona eura u papir mašinu a time će se povevati prozivodna sa sadašnjih 136 hiljada tona za otprilike 70 hiljada tona”, rekao je Filo ističući da će investirati i u vlastitu energanu.

“Mišljenja smo da bez Vlade RS predsjednjka RS ljudi koji su ovdje jako vrijedni, nije moguće raditi”, rekao je on.

Buduća investicija je, tvrdi, neophodna kako bi buduća fabrika bila “jedna od najboljih na Balkanu i srednjoj Evropi”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte više

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!