U Danu uživo o najaktuelnijim temama Svetlana Cenić

Vijesti 28. mar 202313:24 0 komentara
N1

U današnjem Danu uživo izvještavamo o dojavama o bombama širom Sarajeva, prijedlozima imena za Vladu Federacije BiH, štrajku zeničkih rudara i svim ostalim aktuelnostima u zemlji, regiji i svijetu.

Dom naroda Parlamenta BiH sa dnevnog reda skinuo je zakon o akcizama i PDV-u, iako inflacija izuzetno otežava život građana BiH. Dok gledamo proteste u Evropi, usljed rasta cijena, Bosanci i Hercegovci se ne bune na ulicama, ali sve češće biraju namirnice na sniženjima i prednost daju cijeni u odnosu na kvalitet. Kakve su ekonomske prognoze, kakav trenutni politički ambijent? Sa nama je danas ekonomistica Svetlana Cenić.

Objavljena su imena potencijalnih ministara u novoj Vladi FBiH, ali kako do njih bez podrške SDA? Hoće li visoki predstavnik intervenisati, te šta ako intervencije budu baš onakve kako je nedavno objavljeno u medijima? Sa nama je danas Edin Ramić, potpredsjednik SDA i aktuelni ministar raseljenih lica i izbjeglica u Vladi FBiH.

Sa sjednice Doma naroda stiže nam predsjednik HDZ 1990 Ilija Cvitanović. Koliko je stabilna državna koalicija? Hoće li proći test zvani izborni zakon? Priželjkuje li intervenciju visokog predstavnika kako bi se ispoštovao rok za formiranje Vlade FBiH?

Govorimo i o korištenju mobilnih uređaja u saobraćaju kao sve većim uzročnikom nesreća.

Ne propustite pregled vijesti iz svijeta, kao ni naš sportski blok.

Sa vama danas Emela Burdžović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!