U jeku trzavica na relaciji Trojka-SNSD: Sastali se Čović i Konaković

Vijesti 11. okt 202314:37 1 komentar
HDZ

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović susreo se danas u Mostaru s predsjednikom Naroda i pravde Elmedinom Konakovićem.

Dužnosnici su razgovarali o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

“Funkcioniranju državne, entitetske i županijske razine izvršne i zakonodavne vlasti te budućim koracima, i svemu što opterećuje odnose unutar partnerskih stranaka. Također, istaknuto je kako je iskren politički dijalog vrlo važan za funkcioniranje i traženje zajedničkih rješenja koja bi trebala osigurati brzu protočnost usvajanja svih reformskih i drugih zakona na svim razinama u Bosni i Hercegovini, između ostalog nužnih za integracijske i europske perspektive”, navodi se u saopćenju HDZ-a.

Vulić: Puno babica, kilava dječica. Bojim se da ovako nigdje nećemo stići

Sastank dolazi u vrijeme kada se sve glasnije govori o krizi između koalicionih partnera na niovu države Trojke i SNSD-a. Nakon što Dom naroda PSBiH nije usvojio niti jedno od predloženih zakonskih rješenja, jučerašnja 8. hitna sjednica Predstavničkog doma PSBiH je otkazana/odgođena zbog treće tačke dnevnog reda. Opozicione stranke navele su kako je ovo pokazatelj unutrašnjih neslaganja.

Mladi HDZ-a BiH napuštaju stranku: “Osjećamo se prevareno”

HDZ nije bio javnih “prepucavanja”, ali ima niz svojih unutrašnjih problema.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare