U Kreševu masovna akcija čišćenja ulica: Veliki dio puta uništen, voda odnijela i vikendice (VIDEO)

Vijesti 05. okt 202412:56 0 komentara
N1

Preko stotinu građana Kreševa jutros se odazvalo akciji čišćenja i saniranja šteta koje su izazvale poplave i odroni. Veliki dio puta prema Kreševu je uništen, a bageri pokušavaju da saniraju barem dio.

U videu koji su nam poslali mještani Kreševa vidi se kako se na jednom dijelu nestale vikendice koje su nalazile uz rijeku.

Kreševo su jutros posjetili Lidija Bradara, predsjednica Federacije BiH, Nasiha Pozder, federalna ministrica okoliša i turizma, Vojin Mijatović, federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta, te predstavnici Agencija za sliv rijeke Save i Jadranskog mora. Cilj njihove posjete bio je procijeniti razmjere štete i razgovarati o hitnim mjerama za pomoć lokalnom stanovništvu.

Načelnik općine Kreševo Renato Pejak sa svojim timom je detaljno upoznao goste s posljedicama koje su prirodne nesreće ostavile na infrastrukturu i život građana, od poplava i klizišta, do oštećenja privatnih i javnih objekata.

“Predstavnici ministarstava i agencija složno su reagirali i iskazali punu podršku općini Kreševo. U okviru prvih koraka pomoći, najavili su slanje potrebne mehanizacije za sanaciju terena te isušivača vlage kako bi se ubrzao proces oporavka. Istaknuta je važnost brzog djelovanja i koordinirane podrške svih razina vlasti, u cilju ublažavanja posljedica prirodne katastrofe, navodi se u saopćenju.

Sve informacije pratite u našem LIVE BLOGU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!