U Laktašima dvije osobe uhapšene zbog emotivne ucjene

Vijesti 30. nov 202210:45
Izvor: Ilustracija (F.Z./N1)

Policijski službenici Policijske stanice Laktaši jučer su (29. novembar) izvršili kriminalističku obradu nad uhapšene dvije osobe inicijala D.R. i R.Z. iz Laktaša zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo "Ucjena“.

Osoba inicijala D.R. se sumnjiči da je krivično djelo počinila u prethodnom vremenskom periodu na način da je do 23. novembra ove godine, putem poruka ucjenjivala oštećenu osobu sa kojom je bila u emotivnoj vezi, da će javno objaviti njene kompromitujuće fotografije i videosnimke, ako ne obnove emotivnu vezu.

Osoba inicijala R.Z. se sumnjiči da je krivično djelo počinila u prethodnom vremenskom periodu na način da je do 29. novembra, također putem poruka ucjenjivala oštećenu osobu sa kojom je bila u emotivnoj vezi, da će javno objaviti njene kompromitujuće fotografije i video snimke, ako ne obnove emotivnu vezu.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio policijskim službenicima da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dostave izvještaji o počinjenim krivičnim djelima protiv navedenih osoba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar