U Livnu ekshumiran Banjalučanin koji je nestao 1995. godine

Vijesti 21. nov 202213:41 1 komentar
Župa Livno/Ilustracija

Na lokalitetu groblja Rapovine na području općine Livno, završena je ekshumacija i preliminarna identifikacija nestale osobe D.G. lica sa područja Banja Luke, nestalog na području Livna 1995. godine.

Nakon ekshumacije, skeletni ostaci transportovani su u prostorije „Gradskog groblja“ JK a.d. Banja Luka, a konačna identifikacija je zakazna za 23.11.2022. godine u Banja Luci.

Ekshumaciju i rad ovlaštenih službenih lica po nalogu tužioca koordinirao je istražilac Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, a u postupku ekshumacije sudjelovali su službenici Instituta za nestale osobe BiH, Zavoda za sudsku medicinu Banja Luka, vještak patolog sudsko-medicinske struke, potrebni radnici, kao i istražitelji i krim tehničari MUP-a Kantona 10 Livno, te policijski službenici PS Livno koji su osiguravali lokaciju.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa ostalim institucijama koje sudjeluju u procesu traženja i identifikacije nestalih osoba, nastavlja aktivnosti na procesu ekshumacije i traženja nestalih osoba u svim krajevima Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare