U nastavku akcija “Zip” SIPA uhapsila još jednu osobu: U kamionima krijumčarili državljane Turske iz BiH u Hrvatsku

Vijesti 21. feb 202410:04 0 komentara
Fena / Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su, u nastavku operativne akcije „Zip“, na području Kladnja slobode lišili jednu osobu, koja je sprovedeno u prostorije SIPA-e, gdje je nad izvršena kriminalistička obrada i ispitivanje u svojstvu osumnjičene osobe.

“Osoba je lišena slobode po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i uz nadzor Tužilaštva Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Organizovani kriminal“ u vezi sa krivičnim djelima „Krijumčarenje lica“, „Organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata“ propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine”, navode iz SIPA-e.

O daljem statusu uhapšene osobe  će se u zakonoskom roku odrediti postupajući tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Podsjećanja radi policijski službenici SIPA-e su dana 06.02.2024. godine realizovali operativnu akciju „Zip“, kojom prilikom je slobode lišeno devet osoba, koja je rezultat višemjesečne provedene istrage u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Hrvatske, uz podršku Europola, kada je zadokumentovano krijumčarenje oko 70 državljana Republike Turske iz Bosne i Hercegovinu u Republiku Hrvatsku, te dalje u zemlje Evropske unije. Krijumčarenje je vršeno na način da su osobe prevožene skrivene u kamionima sa teritorije Bosne i Hercegovine na područje Republike Hrvatske.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!