U Novom danu gostuje vještakinja Elmira Karahasanović: “Čitanje” tragova u ubistvima

Vijesti 15. nov 202317:16 0 komentara
N1

Čeka se odobrena evakuacija 42 osobe iz BiH iz Pojasa Gaze. Izvještavamo o svim detaljima, dešavanja na Bliskom istoku i u svijetu prati Esmir Milavić.

Elmira Karahasanović, šefica Odsjeka za biološka vještačenja Centra za forenziku pri Federalnoj upravi policije, vještakinja je biološke struke već 30 godine. Za sve ove godine radila i još uvijek radi na rasvjetljavanju najstrašnijih i najmonstruoznijih zločina koje čovjek može zamisliti. Poznata po tome da ne odustaje, makar rješavanje zločina trajalo 10 godina. Kako izgleda prikupljanje i vještačenje bioloških tragova sa mjesta zločina? Koliko je dokaza dovoljno da se riješi slučaj? Kako “čita” tragove – sve su ovo pitanja za vještakinju Karahasanović.

U Sloveniji zabranjena kofeinska verzija vrlo popularnog i svjetski poznatog energetskog napitka Primea, jer sadrži sastojak L-teanin koji nije dopušten u bezalkoholnim pićima, sličan scenario mogao bi se dogoditi u Hrvatskog. Šta je sa BIH? O štetnosti energetskih napitaka i njihove dostupnosti maloljetnicima, ali i drugim popularnim ali štetnim trendovima pričamo u nastavku.
Gošće Novog dana su Elma Kuduzović – rukovodilac Odjeljenja za promociju zdravlja pri Institutu za zdravlje i sigurnost hrane Zenica i Maja Jonjić – Trifković – nutricionistkinja.

Dvije strane, dvije obale Miljacke, Bistrik i Vratnik, Dino i Hari, dva pogleda i jedna priča. Priča o memli o onoj drugoj sunčanoj strani, stoji i ne miče se otkako se Sarajeva. O teorijama i filozofijama memli i nememli strane autor knjige “Pogled s memli strane” Vedran Jakupović gost je Novog dana.

Haris Mrkonja je sa košarkašima KK Ilidža.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08-11h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!