U Novom danu: Kako zaustaviti porast cijena prehrambenih proizvoda?

Vijesti 10. nov 202217:06 0 komentara
N1

U "Novom danu" gledajte:

Nakon što su mlinari najavili “korekcije” cijena brašna, uzgajivači tovnih pilića ističu da možemo očekivati manjak i poskupljenje pilećeg mesa. Kako zaustaviti porast cijena prehrambenih proizvoda? Da li je rješenje u kratkim lancima snabdijevanja prehrambenim proizvodima? Ko se dodatno okoristio u postojećim dugim lancima u vremenu inflacije? Da li su sva poskupljenja opravdana? Kakve cijene možemo očekivati od Nove godine razgovaramo sa: tajnikom Udruženja za poljoprivredu i prehrambenu industriju Kantonalne privredne komore Tuzla, Suadom Selimovićem, predsjednikom Seljačkog saveza FBiH, Draganom Pavlovićem i predsjednikom Koordinacijskog tijela za peradarstvo, Predragom Miličićem.

Turbulentni postizborni period, pregovore o formiranju vlasti i aktuelno društveno političku situaciju u “Novom danu” analizira filozof i sociolog Esad Bajtal.

Aktuelnosti iz njemačkih medija koje su interesantne bosanskohercegovačkoj javnnosti komentira Mehmed Smajić s Deutsche Wellea, koji se sutra javlja iz Bona.

Sa Jelenom Ivanić, potpredsjednicom Centra za životnu sredinu razgovaramo o koncertu “Sloboda rijekama” za očuvanje rijeka Balkana na kojem će nastupiti Partibrejkers i Darko Rundek & Ekipa.

Sarajevo Innovations Festival jedan brojnih projekata na kojima Telemach fondacija učestvuje kao partner i pruža podršku studentima i mladim ljudima u Bosni i Hercegovini. Sarajevo Innovations Festival (skraćeno SIFI) je smotra studentskih inovativnih radova organizovana od strane STELEKS-a, Udruženja studenata Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. O SIFI-ju u “Novom danu” govore: Maja Tursunović iz Telemach fondacije i Muhamed Zukić, organizator Sarajevo Innovations Festivala i predsjednik Udruženja studenata Elektrotehničkog fakulteta “STELEKS” Sarajevo.

Udruženje The Little Things We Adore (Voljene sitnice) daje svoju podršku modnim dizajnerima, umjetnicima i kreativcima zapadnog Balkana u afirmaciji na evropskoj i svjetskoj sceni. The Litlle Things We Adore su u Parizu, tokom sedmice mode, ugostili sarajevskog fotografa Vedada Krkbeševića. Vedad je mladi, talentovani fotograf koji ima veliku dozu znatiželje, profesionalne radoznalosti i želje da se razvija i otkrije drugačije perspektive posla, a u “Novom danu”govori o iskustvu u Parizu.

Sa nama su sutra i članovi tima Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu koji je osvojio prvo mjesto na državnom takmičenju u simulaciji suđenja iz oblasti krivičnog prava za studente javnih pravnih fakulteta u BIH. Gosti “Novog dana su studenti IV godine: Abela Rastoder, Umma Kosovac, Tarik Čančar i asistent Miloš Davidović.

Sa vama je sutra Sanela Dujković.

“Novi dan” gledajte od 8 do 11 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!