U Novom danu o osnivanju i prvog bh. AI Instituta

Vijesti 17. jan 202415:28 0 komentara
N1

Mladi u Sarajevu ne odustaju od protesta zbog iznosa subvencije za kupovinu stana koju je dodjelila Vlada KS. Ne prestaju ni polemike na društvenim mrežama ko je odgovoran zašto će mladi dobiti 4.800 umjesto očekivanih 12.000KM. Javni poziv je raspisan u vrijeme ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Almira Bečarevića, a za koji su glasali i zastupnici na sjednici Vlade održanoj u oktobru 2023. Bivši ministar Bečarević gost je Novog dana.

Kako su u komplikovanom demokratskom okruženju BIH donose odluke? O vanjskim i vaninstitucionalnim utjecajima organiziranih interesa, korporacijskih aktera i religijskih skupina na državne institucije za Novi dan govori prof.Elvis Fejzić koji će danas predstaviti svoju novu knjigu u Sarajevu.

Prvi put u BiH, dvije BH Tech kompanije biće spojene u jednu, inspirisane Emerikom Blumom i zvaće se Bloomteq. Uporedo se ide u osnivanje i prvog bh. AI Instituta. Iza ove priče stoje Admir Kulin, uspješni poduzetnik iz Njemačke, Nermin Hadžić, CEO Bloomteq i Edin Mehic direktor strategije u Bloomteq.

Fudbaleri Sarajeva nalaze se u Čitluku gdje će odraditi prvi dio priprema za nastavak sezone. U nastavku idemo do našeg reportera Semira Mustafića koji će razgovarati sa šefom stručnog štaba Bordo tima Simonom Rožmanom.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08-11h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!