U ponedjeljak nastavak vakcinacije uposlenika MS BiH i sigurnosnih agencija BiH

Vijesti 14. maj 202111:25 0 komentara
BHRT

Nastavak vakcinacije uposlenika Ministarstva sigurnosti BiH i sigurnosnih agencija Bosne i Hercegovine bit će nastavljena u ponedjeljak, 17. maja u sarajeskoj Zetri. Uposlenici će primiti vakcine Sinovac koje je donirala Republika Turska.

Vakcinacija je počela 12. maja, a ukupno će biti vakcinisano 5.000 osoba.

Osim uposlenika Ministarstva sigurnosti BiH, bit će vakcinisani policijski službenici i uposlenici Granične policije BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA, Službe za poslove sa strancima BiH, Agencije za policijsku podršku BiH, Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja BiH, Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Kako je saopćeno iz Vlade KS, vakcinacija građana Kantona Sarajevo, prema utvrđenom planu i prioritetima Zavoda za javno zdravstvo KS, bit će nastavljena u utorak, 18. maja. Za nastavak vakcinacije je osigurano 6.750 doza vakcina koje su stigle protekle sedmice putem COVAX i EU4HEALTH programa.

Danas će biti završena vakcinacija sa preostalih 60 doza vakcina, namijenjenih hemodijaliznim pacijentima i osobama sa transplantiranim organima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!