U potrazi za nestalim mladićem iz Stoca angažovana još dva tima FUCZ, pretražuju i dronovi

Vijesti 14. feb 202412:17 0 komentara
Facebook

Spasiocima koji tragaju za nestalim mladićem iz Stoca danas su se pridružila još dva tima FUCZ. Radi se o pripadnicima federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi sa dva čamca i potrebnom opremom i dron timu sa tri operatera i bespilotnim letjelicama koji su angažovani na osnovu jučerašnjeg, novog zahtjeva civilne zaštite Stolac.

Jutros rano, nakon izvršenih priprema i aktivnosti planiranih današnjim operativnim planom ronioci federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi iz FUCZ započeli su detaljnu pretragu rijeke Bregave na mjestu na kome je pronađeno vozilo a pripadnici federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi iz FUCZ sa dva raft čamca vrše pretragu rijeke Bregave nizvodno od mjesta nesreće prema ušću u rijeku Neretvu. Istovremeno se potraga odvija i kopnenim putem lijevom i desnom obalom rijeke Bregave, navode iz FUCZ.

Teren se snima i bespilotnim letjelicama (dronovima).

Vodostaj rijeke koji je i dalje visok, zamućenost vode zbog koje je vidljivost loša, te brzina proticanja uveliko otežavaju potragu.

U današnjoj potrazi su, osim pripadnika Federalnih specijaliziranih jedinica i dron tima, uključeni i pripadnici stolačke policije, CZ Stolac, GSS iz Čapljine, Čitluka i Ljubuškog, DVD Stolac i veliki broj volontera, koji su većinom lokalno stanovništvo.

Podsjetimo, jučer je izvučen automobil kojim su se mladići vozili, a u njemu i tijelo jednog mladića. Naređena je obdukcija. >> Opširnije

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!