U povodu obilježavanja 29. godišnjice genocida u Srebrenici: “Ponizno molim Boga da sve pokojne nagradi vječnim životom”

Vijesti 10. jul 202408:19 0 komentara
N1

U povodu obilježavanja 29. godišnjice genocida u Srebrenici vrhbosanski nadbiskup metropolita i predsjednik BK-a BiH mons. Tomo Vukšić poslao je prigodnu poruku u kojoj je izrazio sućut svim ožalošćenima zbog gubitka bliskih osoba.

“U povodu obilježavanja 29. godišnjice genocida u Srebrenici izražavam najiskreniju sućut svima, koji su ožalošćeni zbog gubitka članova svojih obitelji, prijatelja i poznanika. I ponizno molim dragoga Boga da sve pokojne nagradi vječnim životom. Pred tolikim tragedijama koje se, nažalost, događaju u svijetu, mora se ponavljati, da se nasilje nad ljudskim životom, koji je najveća vrednota na zemlji, osim što je težak prekršaj zakona, izravno protivi također volji Boga svemogućega, Stvoritelja i jednoga Gospodara života, koji je naredio: „Ne ubij!“”, kazao je nadbiskup Vukšić.

Ne može se promijeniti ono što se dogodilo, dodaje nadbiskup, ali se mora čuvati mir i spriječiti da se nasilje nikomu i nigdje više ne događa. I želim ponoviti: “Grobovi žrtava veliki su propovjednici mira! I moralno obvezuju na izgradnju društvene sloge i da se svaki život poštuje i čuva”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!