Na blizu 40 stepeni: Ovo su ulice u centru Sarajeva koje će biti bez vode

Vijesti 17. jul 202408:07 0 komentara
N1/F.Z.

U Sarajevu se najavljuje još jedan izuzetno topao dan. Iz kantonalnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija građane su informisali o radovima tokom dana u centralnom dijelu grada.

Osim redovnih aktivnosti iz ViK-a tu su i radovi u okviru rekonstrukcije vodovodne mreže koji se realizira sredstvima druge tranše EBRD kredita.

“U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema izvodit će se radovi na popravkama kvarova i druge intervencije na vodovodnoj mreži zbog čega može doći do prekida snabdijevanja vodom u ulicama: Sulejmana Zolja, Sarači, Višegradska kapija, Krka, Brajkovac, Bjelave, Toka, Bjelavica, Iza Hrida, Iza Gaja, Močila, Jarčedoli, Obhodža, Lipe, Rogina, Osmana Nakaša, Vinograd, Grličića brdo, Čebedžije, Zmajevac, Jukićeva, Betanija, Alipašina i Patriotske lige.

U sklopu realizacije projekta rekonstrukcije vodovodne mreže koji se realizira sredstvima druge tranše EBRD kredita planirani su radovi u ulicama Čadordžina i Sedrenik. Zbog ovih radova do prekida u vodosnabdijevanju će doći u navedenim ulicama, a moguć je prekid snabdijevanja i u susjednim ulicama.

Normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo po okončanju radova u poslijepodnevnim satima”.

Podsjećamo, zbog vrućina i jučer je ponovo upućen apel građanima da racionalno troše vodu jer je hidrološka situacija loša.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!