U Sarajevu svečani defile povodom Dana policije u Federaciji BiH

Vijesti 01. jul 202107:41 > 07:42 1 komentar
Facebook

U sklopu obilježavanja Dana policije u Federaciji Bosne i Hercegovine, 1. jula, Federalna uprava policije (FUP) će danas upriličiti svečani defile na relaciji Vraca – Skenderija – Vijećnica – Vječna vatra – Skenderija – Marijin Dvor - Dolac Malta - Vraca.

U svečanom defileu će učestvovati policijski službenici sa službenim vozilima (specijalistička policijska vozila “Bov“, motocikli, kvadovi, označena i civilna policijska vozila), čime će biti predstavljen dio snaga i kapaciteta koje FUP koristi u cilju stvaranja sigurnog okruženja.

Defile će biti propraćen iz helikoptera Federalne uprave policije koji ujedno čine sastavni dio svečane ceremonije, saopćeno je iz ove policijske agencije.

Čestitka Čampare

Iz FUP-a, istovremeno, pozivaju građane da vlastitim prisustvom uveličaju i proprate najavljeni događaj i izuzetno važan dan u kojem će ova agencija, po ko zna koji put, pokazati zajedništvo u zaštiti i kreiranju sigurnog okruženja za svakog građanina u Bosni i Hercegovini.

Svim pripadnicima policijskih snaga u povodu Dana policije u Federaciji BiH čestitku je uputio i federalni ministar unutrašnje policije Aljoša Čampara.

“O rezultatima vašeg predanog rada najbolje govori sigurnosna situacija u Federaciji BiH kao i brojni izazovi koje ste uspjeli, bez ikakvih poteškoća, savladati u proteklom periodu. Zahvaljujući vašem profesionalnom radu mi danas možemo konstatovati kako je stopa kriminaliteta u Federaciji BiH u padu kao i da se sve veći broj počinitelja krivičnih djela izvodi pred lice pravde. Pozivam vas da nastavite unapređivati znanja i vještine kako bi našim građanima omogućili stabilno i sigurno okruženje jer osjećaj sigurnosti kod građana najbolji je pokazatelj uspješnosti sigurnosnog sistema”, rekao je Čampara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare