U Varešu proglašeno stanje prirodne nesreće (VIDEO)

Vijesti 04. okt 202410:45 0 komentara
Facebook

Iz Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona objavili su da je nakon obilnih kiša tokom noći došlo do izlijevanja rijeke Stavnje zbog čega je na području opštine Vareš proglašeno stanje prirodne nepogode.

“Nakon obilnih kiša koje su se desile na području opštine Vareš rijeka Stavnja se izlila i ide regionalnom cestom. Većina lokalnih puteva je neprohodna zbog obilnih padavina i potoka. Potporni zid je obrušen na zgradu u Vareš-Majdanu i stanari ne mogu izaći iz svojih domova. Klizište u Dabravinama je odnijelo štalu. Tunel je poplavljen vodom. Pripadnici službe za Civilnu zaštitu i Profesionalne vatrogasne jedinice su na terenu te pomažu građanima i rade na sanaciji posljedica“, naveli su iz Kantonalne uprave civilne zaštite ZE-DO kantona.

Dodaju da je na području kantona snabdijevanje električnom energijom i vodom uredno te da telekomunikacioni saobraćaj u funkciji.

“Vodostaj rijeka i svih vodenih tokova na području ZE-DO kantona je normalan, osim rijeke Stavnja koja se uslijed obilnih padavina izlila na regionalni put“, zaključuje se u izvještaju Kantonalne uprave civilne zaštite.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!