U većem dijelu BiH usporen saobraćaj zbog kiše, oprez zbog odrona

Vijesti 27. jun 202407:51 0 komentara
Pixabay

Zbog povremene kiše koja pada u većem dijelu Bosne saobraća se usporeno, po mokrom ili vlažnom kolovozu. U Hercegovini je pretežno suho. U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i u višim planinskim predjelima upozorava se na smanjenu vidljivost zbog magle. Također, povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz.

Iz IC BiHAMK-a apeluju na vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Livno-Kamensko, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, Semizovac-Srednje, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Otvoren granični prelaz Krstac

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja. Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!