U Zenici uništeno osam automobila oduzetih od bahatih vozača (FOTO/VIDEO)

Vijesti 18. jul 202411:56 3 komentara
Zenicablog

U Zenici u krugu ovlaštene firme “Dilaver company”, provedene su aktivnosti Komisije za uništenje putničkih motornih vozila. Uništeno je osam vozila kako je naloženo pravosnažnim rješenjima općinskih sudova u Zeničko-dobojskom kantonu.

Zenicablog
Zenicablog
Zenicablog
Zenicablog
Zenicablog
Zenicablog
Zenicablog
Zenicablog
zenicablog
Zenicablog

Radi se o vozilima koja su u ranijem periodu policijski službenici Uprave policije Zeničko-dobojskog kantona oduzeli od višestrukih povratnika u činjenju težih prekršaja u saobraćaju, odnosno onih vozača koji su bahatom i opasnom vožnjom ugrožavali druge učesnike u saobraćaju, dovodili u opasnost živote ljudi i njihovu imovinu. Na lokaciji za deponovanje oduzetih vozila trenutno se nalazi veći broj vozila, čija dalja sudbina će biti naložena rješenjima nadležnih općinskih sudova, piše Zenicablog.

“Koristimo priliku da pozovemo građane, sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise kako bi prvenstveno sačuvali svoje živote, a potom i živote i imovinu drugih građana, te kako se ne bi suočili sa posljedicama oduzimanja i uništenja vozila. U narednom periodu Uprava policije će u cilju unapređenja stanja u oblasti sigurnosti saobraćaja na putevima u Zeničko-dobojskom kantonu nastaviti sa pojačnim akitvnostima i u svim slučajevima kada su ispunjeni zakonski uslovi od nesavjesnih vozača oduzimati motorna vozila”, naveli su iz Odsjeka za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje Uprave policije MUP-a ZDK.

Podsjetimo, ista akcija održana je i 21. februara kada je uništeno 29 automobila. >> Opširnije

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare