U Zetri do sada prebrojano 36 biračkih mjesta

Vijesti 16. okt 202219:30 2 komentara
Anadolija

U Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj Zetri u toku je brojanje glasački listići iz Doboja za nivo predsjednika i potpedsjednike bh. entiteta Republika Srpska, nakon čega slijedi brojanje glasova iz Zvornika, rekao je zamjenik direktora ovog centra Adi Agić.

“Do sada je prebrojano 36 biračkih mjesta, ostalo je još desetak i vjerujem da ćemo to vrlo brzo završiti, nakon čega slijedi brojanje glasačkih listića iz Zvornika”, rekao je Agić novinarima.

On je dodao da će nakon Zvornika slijediti brojanje glasačkih listića iz opština iz kojih pristiže glasački materijal.

Agić je naveo da nastoje da završe ponovno brojanje za predsjednika i potpredsjednike RS u zakonskom roku, a to je 20 dana od dana održavanja izbora.

Upitan da prokomentariše navode o izbornim nepravilnostima u Doboju, Agić je rekao da o tome ne može da govori, da će to da utvrdi kontrolor i da će podatke proslijediti Centralnoj izbornoj komisiji /CIK/ BiH, koja će se o tome izjasniti.

Podsjetimo, otvaranje vreća i kontrolno brojanje glasačkih listića za nivo predsjednika i potpredsjednike RS obavlja se na osnovu naredbe CIK-a, a nakon što je opozicija u RS tražila novo prebrojavanje smatrajući da je Jelena Trivić pokradena kao kandidatkinja za poziciju predsjednika tog entiteta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare