Ugašene vatrene stihije koje su sinoć harale u nekoliko bh. gradova, ponegdje kiša spasila domaćinstva

Vijesti 02. apr 202408:07 1 komentar
Tuzlanski vatrogasci

Nakon višesatne borbe, nekoliko sati nakon ponoći ugašen je požar u tuzlanskim naseljima Trakilovići i Bojići. Sa stihijom su se izborili i vatrogasci u Tesliću, a uveliko je pomogla i jaka kiša koja je uslijedila u noćnim satima.

Požar u tuzlanskim naseljima je izbio u kasnim poslijepodnevnim satima, a kako su istakli iz Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla, uzrok požara su neodgovorni građani.

“Požar je izbio oko 20:30 sati. Više ekipa je odmah izašlo na teren, a u gašenju su nam pomagali i radnici drugih gradskih preduzeća. Požar je ugašen oko 01:30” – rečeno je za RTV Slon je iz PVJ Tuzla.

Problem u gašenju predstavljalo je i minirano područje.

U požar je uništeno više hektara šume.

Lokalizovan i težak požar u Tesliću

Požar u teslićkom naselju Mladikovine je lokalizovan, a izuzev jednog zapaljenog pomoćnog objekta nije bilo povrijeđenih osoba, rekao je Srni načelnik opštinskog Odjeljenja za civilnu zaštitu Dule Borić.

Borić je naveo da su kiša i slabljenje vjetra znatno pomogli gašenju vatre koja je sinoć u jednom momentu ušla među kuće.

On je rekao da je požar zahvatio veliku površinu, uključujući nisko rastinje i šumu.

Predsjednik mjesne zajednice Mladikovine Radislav Đurić potvrdio je da je vatrena stihija zaustavljena oko 2.00 časa, zahvaljujući jakoj kiši i zahlađenju.

Požar je prijavljen teslićkoj policiji sinoć oko 19.30 časova i na pojedinim mjestima vatra je gorjela na nepristupačnom terenu.

Iz Opštinske uprave Teslić Srni je rečeno da su na gašenju angažovani svi teslićki vatrogasci, Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Očauša i vatrogasci iz Tešnja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare