Uhapšen mladić (20): Prijetio masakrom u Sarajevu poput onog u SAD-u

Vijesti 07. jun 202214:27 0 komentara
Shutterstock/Ilustracija

Predložen je pritvor dvadesetogodišnjem mladiću koji je prijetio oružanim napadom na području Kantona Sarajevo, a koji je uhapšen ranije u Sarajevu.

Osumnjičenom H.Č., rođenom 2002. godine u Brčkom, nastanjenom u Sarajevu, tužilac iz Odsjeka za terorizam predložio je pritvor nakon što je H.Č. ispitan, saopćeno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Prijedlog je upućen Sudu Bosne i Hercegovine.

Pritvor je predložen iz razloga definisanih u članu 132. stav 1. tačka c) ZKP BiH, odnosno opasnosti da bi boravkom na slobodi, osumnjičeni mogao ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Osumnjičeni je lišen slobode nakon informacija od partnerskih institucija iz inostranstva, a identifikovan je i lociran od istražilaca specijaliziranih za visokotehnološki kriminal na području sarajevske općine Novi Grad te je slobode lišen u aktivnostima koje su proveli policijski službenici Federalne uprave policije (FUP).

On se tereti da je koristeći znanje iz oblasti informacionih tehnologija, putem interneta, na inostranom internet serveru i portalu za razmjenu poruka iznosio komentare o nedavnim pucnjavama i ubistvima učenika u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i prijetnje oružanim napadom i preduzimanjem ovakvih terorističkih aktivnosti na području Kantona Sarajevo.

Tužilaštvo BiH zajedno s partnerskim institucijama u Bosni i Hercegovini i inostranstvu nastavlja intenzivnu istragu o ovom slučaju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!