Uhapšen osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca Marko Trifković

Vijesti 02. feb 202213:02 > 13:16 0 komentara
Ilustracija (Foto: N1)

Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo pripadnici SIPA-e lišili slobode Marka Trifkovića koji se sumnjiči za ubistvo sarajevskih policajaca.

Kako je kazala Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS, nakon kriminalističke obrade on će biti predat u nadležnost ovom Tužilaštvu.

Trifković je i ranije hapšen zbog ovog krivičnoga djela, a optužen je za više krivičnih djela povezanih sa krađom automobila.

Trifković je bio uhapšen 10.1.2020. godine na Palama po potjernici, nakon što je godinu dana bio u bjekstvu. Premda je tada bilo nagovještaja da bi on mogao biti ispitan o okolnostima ubistva dvojice sarajevskih policajaca, njegov advokat Dražen Zubak za N1 je potvrdio da se to nije dogodilo.

On je pred Sudom BiH optužen da je od 2011. do 2017. godine bio član organizirane kriminalne skupine koja se bavila krađom automobila, rastavljanjem vozila na dijelove i njihovom preprodajom na tržištima BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Riječ je o najvećoj akciji protiv automafije koja je provedena pod kodnim nazivom “Volan”, a u okviru koje je optuženo 27 osoba.

Marko Trifković na Sudu BiH: Uhapšen sam kada sam se došao predati

Uskoro opšrinije…

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!