Uk nakon novog ubistva koji je šokirao građane Sarajeva: “Razumijem opravdanu zabrinutost građana za ličnu i sigurnost najbližih”

Vijesti 11. jun 202419:04 0 komentara
Vlada KS/FB

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk posjetio je danas komesara Uprave policije MUP-a KS Fatmira Hajdarevića, povodom ubistvo na Vilsonovom šetalištu.

– Razumijem opravdanu zabrinutost građana za ličnu i sigurnost najbližih. Došao sam se informisati iz relevantnih izvora kako bih pokazao jasnu spremnost da, svi zajedno, naše ulice učinimo sigurnijim mjestom za život – kazao je Uk.

Vlada, na čijem sam čelu, dodao je, posvećena je borbi protiv kriminala i čini sve za unapređenje sigurnosti građana u našem kantonu.

– Vjerujem da će Uprava policije, u saradnji s Tužilaštvom, profesionalno i efikasno provesti istragu i rasvijetliti sve okolnosti ovog slučaja – poručio je Uk, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Podsjećamo, Nihad Sarajkić (1992), osumnjičeni da je jučer na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu usmrtio Anela Kršu (1985) predat je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica ove pravosudne institucije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!