Ukrajinac u Banjaluci “traži srećne ljude”: Četvorica mladića u centru grada od fotografija prolaznika prave novinske članke

Vijesti 30. apr 202414:19 0 komentara
N1

Ukrajinac Roman Huzar stigao je sa svoja tri prijatelja u Banjaluku. I to ne turistički, nego poslom.

Naime, četvorica prijatelja iz Ukrajine, svaki dan u Gospodskoj ulici fotografišu prolaznike starim fotoaparatom, čime i privlače pažnju.

No, ulične fotografije koje prave ova četvorica mladića nisu uobičajne, niti su standardnog oblika i izgleda. Izrađene su kao da su dio novinskog članka u kojem piše o znamenitostima grada na Vrbasu. Pa je tako papir koji prolaznici dobiju odmah nakon fotografisanja neka je oblik suvenira.

N1
N1
N1

Ako ga sretnete, sve što će tražiti od vas je jedan “osmijeh” kako bi uhvatio momenat i napravio fotografiju. Iz razloga jer i na samoj “naslovnici” piše “Tražim srećne ljude”.

Iako, je upravo to što rade izvor njihove zarade, fotografije nemaju cijenu. Za nju ga i ne pitate. Po svojim mogućnostima i želji “srećni” prolaznici ostave novca koliko mogu i žele.

U prevodu, četvorica mladića putuju svijetom i fotografišu prolaznike zarađujući novac od kog žive.

Kažu, i da ih ratna dešavanja u njihovoj zemlji nisu dovela u Banjaluku. Iz Mostara stižu u grad na Vrbasu, koji im je kako kaže preporučio prijatelj. Nemaju plan do kada će se zadržati niti gdje će dalje, ali pretpostavljaju da će to biti Sarajevo. No, možda će se zaputiti i na more u Crnu Goru.

Za više od mjesec dana provedenih u Bosni i Hercegovini naučili su nešto malo jezika da se mogu sporazumjeti. Engleski ne govore. No, to ih ne spriječava da obilaze gradove širom svijeta i “traže srećne ljude”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!