Umjesto da “zasuču rukave” na terenu, političari “rade na tastaturi”

Vijesti 07. mar 202319:44 0 komentara
Freeimages

Monolozi na društvenim mrežama, kao dio javnog dijaloga nemaju nikakvog efekta, niti dovode do rješenja problema o kojem političari na Facebooku ili Twitteru pišu, stav je komunikologa. Često prozivajući jedni druge, dodatno cementiraju lične pozicije, problem čine kompleksnijim, a javnost zbunjuju. U svemu tome, pribave i koji politički poen.

“Gdje je danas gradonačelnica Sarajeva? Na Facebooku” – šaljivo kažu anketirani građani. I nije Benjamina Karić jedina koja voli da politiku vodi i probleme rješava pisanjem statusa. Ovih dana pridružio joj se i načelnik opštine Centar Srđan Mandić. Ruševni objekti, regulacioni planovi, državna imovina, tema za Facebook prepiske o ozbiljnim temama ne manjka. Ni optužbi, da recimo jedni iznose neistine, a drugi se ne interesuju za svoj posao.

Sve je počelo od Trumpa, kažu politolozi. A Donaldovu tviter politiku najvještije preuzima lider SNSD-a MIlorad Dodik. Prodaju sebe javnosti preko mreža, a sve smatraju odgovornošću ka toj istoj javnosti, kojoj se kunu u lični patriotizam, objašnjavaju politolozi.

Opširnije u prilogu Snežane Mitrović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!