UNSA sutra promoviše 3769 diplomanata i magistranata

Obrazovanje 15. dec 202315:24 3 komentara
F.Z./N1

Svečana promocija diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu bit će održana u subotu 16. decembra 2023. godine sa početkom u 12:00 sati u Bosanskom kulturnom centru (BKC).

Na svečanosti će prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, prorektorice i prorektori Univerziteta u Sarajevu i dekanice i dekani fakulteta i akademija promovirati 3769 diplomantica i diplomanata, magistrantica i magistranata Univerziteta u Sarajevu.

U okviru svečanosti će biti predstavljen 201 dobitnik posebnih priznanja Univerziteta u Sarajevu: Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu, Srebrena značka Univerziteta u Sarajevu i Povelja Univerziteta u Sarajevu, te najbolji studenti prvog i drugog ciklusa studija i integriranog studija u 2023. godini.

Prema programu svečanosti planirana su obraćanja zvaničnika sa kantonalnog, federalnog i državnog nivoa, te alumnija Univerziteta u Sarajevu Damira Imamovića, muzičara, autora, istraživača i studenta doktorskog studija na Univerzitetu u Sarajevu. U okviru muzičkog programa nastupit će vokalni ansambl Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu pod dirigentskim ravnanjem mr. Emanuela Josića, zatim Multipercussion duo – Emili Mišić i Teo Udović, studenti Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu iz klase prof. mr. Davora Marausa, te alumne Univerziteta u Sarajevu: Alma Ferović Fazlić, Melisa Hajrulahovic Tomić i Sara Vojičić, sa izvedbom numere You can drive a person crazy iz mjuzikla Company.

Dodjele diploma će biti organizirane na fakultetima i akademijama Univerziteta u Sarajevu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare