Uposlenice i pacijenti UKC Tuzla emotivno se opraštaju od ubijene Amele: Pamtit ćemo te po žustrom koraku, pametnim crnim očima i blagom osmijehu

Vijesti 21. maj 202410:29 0 komentara
N1

Amela Čičkušić koju je zajedno s dvoje maloljetne djece usmrtio suprug, bila je jedna od omiljenih medicinskih sestara UKC Tuzla među kolegama i pacijentima. Svi uposlenici UKC Tuzla, građani Tuzle, ali i cijela Bosna i Hercegovina i regija su u šoku nakon stravičnog zločina.

Ameline kolegice opraštaju se od nje putem društvenih mreža. Za nju su imali samo riječi hvale i zahvalnost za sve učinjeno, posebno u teškim trenucima korone.

“Tuzla, UKC i svi koji su te poznavali izgubili su mnogo, beskrajno mnogo… Rijetke su situacije u kojima meni nedostaju riječi. Jako sam tužna i makar ovako želim da ti odam počast.. Neka ostane zapisano da si bila jedna čestita, vrijedna, ozbiljna, pouzdana, humana osoba i savršena medicinska sestra… Jedna od najboljih koje poznajem… Kovid je pokazao prava lica mnogih od nas. Ja ću te pamtiti po žustrom koraku i bistrim, pametnim, predivnim crnim očima. Nikada ništa nije ostalo nezavršeno. Nikada me nisi iznevjerila, ni mene, ni pacijente. Možda nikada nisi dobila formalnu zahvalnicu, ali hvala ti! Hvala ti u moje ime i ime mnogih života koje smo u teškim danima branili zajedno”, navela je uposlenica UKC Tuzla.

Amela Čičkušić ubijena je u Tuzlii
Facebook

Druge kolegice, ali i pacijenti su naveli kako je uvijek bila nasmijana, susretljiva i poštena.

“Velika tuga,bol golema. Iskreno saučešće porodici. El fatiha i lijepi dženet da Allah podari Ameli i njenoj djeci”, naveli su.

Podsjetimo, njen suprug je izvršio samoubistvo skokom sa zgrade, a potom su u stanu u tuzlanskom naselju Stupine pronađena tijela žene (34) i dvoje djece starosti od 9 i 2 godine. Izdate su naredbe za izvršenje obdukcije i DNK vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog stravičnog zločina. >> Opširnije

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

BONUS VIDEO:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!