Upućen zahtjev za hitnu sjednicu Skupštine KS: “Predsjedavajući odbio uz skandalozno obrazloženje”

Vijesti 13. feb 202416:30 0 komentara
N1

Šefovi klubova SDA, DF-a i SBiH (Mahir Dević, Albin Zuhrić i Muamer Bandić) danas su uputili zahtjev za održavanje hitne sjednice povodom sigurnosne situacije u KS. Kako se navodi, zahtjev je poslat na adrese dopredsjedavajućih jer je predsjedavajući "ranije odbio zahtjev za zakazivanje sjednice".

“Radi izuzetno loše sigurnosne situacije u KS, okarakterisane ubistvima, uličnim obračunima i nestalim osobama u posljednjih mjesec dana i u cilju poduzimanja vanrednih mjera kako situacija ne bi eskalirala, a građanima se pružio osjećaj sigurnosti, klubovi SDA, DF i SBiH su protekle sedmice uputili zahtjev za održavanje hitne sjednice Skupštine KS.

Na sjednici Kolegija Skupštine KS koja ja održana 9.2.2024. godine, predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić je samovoljno odbio zakazivanje sjednice, uz skandalozno obrazloženje kako je sigurnosna situacija stabilna i nema potrebe posebno raspravljati o njoj”, navedeno je u zahtjevu.

Dodaju još da je njegovo objašnjenje uvredljivo za sve zastupnike, ali i za građane KS.

“Njegovo dodatno objašnjenje kako je rasprava o sigurnosnoj situaciji nepotrebna jer smo protekle godine imali sjednicu sa temom sigurnosti u saobraćaju je u najmanju ruku uvredljivo i za zastupnike koji su tražili održavanje sjednice, kao i sve građane KS.

Imajući u vidu da je Predsjedavajući odbio zakazati sjednicu, što je imao obavezu učiniti, upućujemo ispred zastupnika opozicije dodatni zahtjev Vama, kako biste sjednicu zakazali u najkraćem roku.

Opozicija u Skupštini KS nijednog trenutka nije zloupotrebljavala sigurnosnu situaciju u kojoj se nalazimo, niti pokušavala koristiti atmosferu straha i uznemirenosti građana u političke svrhe, već isključivo zahtjevamo javnu raspravu kroz koju bi identificirali nedostatke u našem sigurnosnom i sistemu i pronašli rješenja za situaciju u kojoj se nalazimo”,

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!