Ured disciplinskog tužioca BiH: Stigla pritužba protiv tužioca Olega Čavke

Vijesti 02. jun 202112:30 0 komentara
Oleg Čavka
Oleg Čavka (BIRN BiH)

Ured disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog savjeta je zaprimio pritužbu na povredu dužnosti tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine Olega Čavke, saopšteno je za N1 iz VSTS nakon našeg upita da li će nakon navoda osuđenog Kemala Čaušević da je tužiocu Čavki preko posrednika platio 16.900 KM, biti poduzete mjere.

Podsjetimo samo nekoliko dana poslije nepravosnažne presude na devet godina zatvora, osuđeni Kemal Čaušević dao je ‘ispovijest ‘ i video intervjuu portalu Istraga.ba.

“Preko posrednika sam Olegu Čavki ( tužiocu, op.a.) dao 16.900 KM. Posrednik je bio Enes Ribić. I o tome sam svjedočio u Tužilaštvu. Čavka je drhtao kao žalosna vrba na vjetru. Enesu Ribiću sam davao pare u kafićima raznim”, kazao je Čaušević.

N1 je pozvao tužioca Olage Čavku i pitali o teškim optužbama Kemala Čauševića. Čavka nam je rekao da “ne zna o čemu je govorio ( Čaušević op.a). On je rekao da ne zna gdje je taj novac otišao”, a na pitanje je li primio novac, tužilac nam je rekao ‘naravno da ne.’

Iz Ureda disciplinskog tužioca za N1 je rečeno da će donijeti odluku imajući u vidu navode pritužbe, ali i ograničenja propisana Zakonom o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!