Velika akcija policije u FBiH: Pretresi na više lokacija, uhapšeno sedam osoba

Vijesti 12. jul 202218:49 > 18:50 0 komentara
ILUSTRACIJA F.Z./N1/

U današnjoj akciji MUP-ova KS i HNK, kodnog naziva "REZ", uhapšeno je sedam osoba. Pretresi se vrše na nekoliko lokacija.

“U okviru strateškog opredjeljenja Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koje se odnosi na beskompromisnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod direktnim nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, a na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine, provode akciju kodnog naziva “REZ” koja obuhvata lociranje i lišenje slobode određenih lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela na području Kantona Sarajevo. Vrše se pretresi više objekata i prevoznih sredstava s ciljem prikupljanja materijalnih dokaza”, saopšteno je iz Uprave policije MUP-a KS.

Dodano je da “imajući u vidu da su aktivnosti policije Kantona Sarajevo još uvijek u toku”, ne može se iznositi više detalja o današnjoj akciji, osim što se može potvrditi da je slobode lišeno ukupno sedam osoba, i to četiri na području Kantona Sarajevo i tri na području Neuma.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!