Velika količina kiše praćena ledom i jakim vjetrom pogodila pojedine dijelove BiH: Pogledajte snimke

Vijesti 18. aug 202418:57 0 komentara
Tuzlanski.ba

Pojedine dijelove Bosne i Hercegovine u poslijepodnevnim satima pogodilo je jako olujno nevrijeme propraćeno velikom količinom kiše, jakim vjetrom i ledom. 

Naime nevrijeme je pogodilo Tuzlanski kanton. Nakon kiše ubrzo je uslijedio jak vjetar, te led koji je ostavio posljedice po poljoprivredne usjeve. Naime, teška situacija zabilježena je u Banovićima gdje je uz jaku kišu i led, puhao jak vjetar koji je lomio grane stabala.

“U narednim satima izrazito nestabilno vrijeme širom sjeverne i sjeveroistočne Bosne uz lokalno kišu i pljuskove sa grmljavinom. Oprez zbog lokalno pojave nevremena uz led, veću količinu kiše za kratko vrijeme i jak vjetar. Nevremena trenutno ima kod Banovića i oko Kotor Varoši”, saopšteno je iz BH Meteo.

Također u poslijepodnevnim satima, Doboj je zahvatilo snažno nevrijeme koje je uzrokovalo značajne poteškoće u saobraćaju i materijalnu štetu.

Jak vjetar, praćen obilnom kišom, lomio je stabla i grane, koje su padale na cestu i ometale saobraćaj.

Nestabilno vrijeme će se kako pojašnjavaju nastaviti i tokom noći na ponedjeljak uslijed početka djelovanja visinskog ciklona koji će nam tokom ponedjeljka donijeti posvuda kišu i pljuskove sa grmljavinom uz lokalno nevrijeme.

Tokom noći na ponedjeljak padavine se najprije očekuju na jugu i zapadu zemlje, a kasnije tokom ponedjeljka postepeno i u ostatku zemlje.

Meteorolozi su za danas najavili lokalne pljuskove i grmljavinu širom Bosne i Hercegovine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!