Veliki broj vjernika i danas u Međugorju: “Tokom 30 godina sam vidjela mnoga čuda i preobraženja ovdje. Ovo mjesto je dar od Boga”

Vijesti 19. sep 202414:25 0 komentara
N1

Uprkos kiši, u Međugorju je i danas veliki broj vjernika. Poručuju da je ovo "mjesto čuda, mira i ljubavi" i da im ne treba ništa više.

N1

“Međugorje je spasilo toliko života. Ja sam ovdje doživjela preobraženje. Svi mogu vidjeti plodove Međugorja. Ja sam lider grupa koje dovodim iz Rumunije. Tokom 30 godina sam vidjela mnoga čuda i mnogo preobraženja. Međugroje je najljepši dar Boga u ovo vrijeme. Gospa je ovdje”, kazala je za N1 Žani iz Rumunije koja se nalazi u Međugorju.

Žani ističe da je čula mnogo svjedočenja i da je Međugroje i nju spasilo.

N1

Muškarac iz Libanona kazao je za N1 kako je došao u Međugroje kako bi se molio za mir i za svoju zemlju.

“Nadam se da će mir, zdravlje i prosperitet doći iz Međugorja u sve zemlje svijeta. Ovo ovdje je Božija zemlja i to je istina i u to vjerujem”, rekao je Simon iz Lebanona.

N1

Gerald iz Sjeverne Irske u Međugorje dolazi od 2003. godine.

” Kada sam došao ovdje prvi put imao sam problema, i od tada se vraćam zbog mira. Ne trebam ništa da vidim, ja to osjetim ovdje. Nekada dovodim grupe i kažem im ne gledajte u sunce i ne očekujte da vidite Gospu, Gospa je oko nas tu. Ona je tu i ne treba mi Vatikan da to potvrdi”, rekao je Gerald iz Sjevrne Irske.

N1

Tea iz Međugorja kaže kako im nije trebala potvrda, ali da im je drago da je Vatikan priznao ovo mjesto kao svetište.

“Ko osjeća vjeru u srcu, njemu ne treba dokaz. Čovjek kada ovdje dođe i osjeti ovo mjesto i tu molitvu bude prožet svime time. Ovo je samo dodatni plus koji je dobar za ovo mjesto. Međugorje jeste veliko svetište. Moji roditelji su svjedoci da je Međugorje svetište”, kazala je Tea.

Podsjetimo, Vatikan je danas donio odluku o statusu Međugorja.

Kardinal Victor Manuel Fernandez kazao je kako je posjetio mnoga zabačena sela u svijetu te da su i u njima svi su znali za Gospu.

“Poruke koje se šalju iz Međugorja treba prihvatiti cijeli svijet”, poručio je.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!