Veliko nevrijeme pogodilo Mostar, problemi u saobraćaju, ulice pod vodom (VIDEO)

Vijesti 02. jun 202314:34 1 komentar
N1

Snažno nevrijeme, popraćeno jakom kišom, grmljavinom i tučom pogodilo je oko 14 sati veće dijelove grada Mostara.

Nakon sunčanog i toplog prijepodneva najprije je počela padati jaka kiša, a zatim i tuča.

Kiša je poplavila ulice, a pljuskovi i grmljavina i dalje traju.

Inače, danas u Bosni djelomično vedro, u Hercegovini sunčanije prije podne. I dalje se nastavlja period nestabilnog vremena. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C.

U Sarajevu djelomično vedro. U poslijepodnevnim satima je moguć prolazan pljusak. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometerološkog zavoda.

Subota: U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26, na jugu zemlje do 28 stupnjeva.

Nedjelja: U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 stupnjeva.

Ponedjeljak: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, ponegdje u sjevernim područjima sa slabom kišom. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom u Bosni. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 28 stupnjeva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare