(VIDEO) 2000 tuzlanskih učenika emotivnim performansom obilježili Dan državnosti na Trgu slobode

Vijesti 24. nov 202315:05 0 komentara
N1

Tuzlanski učenici su danas, uz specijalni performans i kulturno-umjetnički program obilježili predstojeći Dan državnosti Bosne i Hercegovine, ali i osamdesetu godišnjicu ZAVNOBiH-a.

Denis Hisari / N1
Denis Hisari / N1
Denis Hisari / N1
Denis Hisari / N1
Denis Hisari / N1
Denis Hisari / N1
Denis Hisari / N1
Denis Hisari / N1

Na Trgu slobode jutros se okupilo blizu 2000 učenika iz trinaest tuzlanskih osnovnih i srednjih škola.

Recitovali su, pjevali, a prigodan kulturno-umjetnički program okončali su puštanjem balona u zrak, te formiranjem broja 80 – kako bi obilježili godišnjicu ZAVNOBiH-a.

– Obilježavanje Dana državnosti BiH ima simbolički značaj a nije samo sebi svrha. Mi želimo da naši učenici nauče da se za Bosnu i Hercegovinu vrijedi boriti. Svi želimo da ova zemlja bude napredna i svi želimo da svojim radom doprinesemo da BiH bude demokratska, ekonomski prosperitetna i zemlja u kojoj postoji vladavina zakona i da na tim principima gradimo zajedničku bolju budućnost – kazao je Ahmed Omerović, ministar obrazovanja i nauke TK.

Monika Ostojić, učenica Srednje elektrotehničke škole iz Tuzle, govorila je o značaju ZAVNOBIH-a.

– Dan državnosti kod mene budi ponos na Bosnu i Hercegovinu i što nosim naše državljanstvo, ponosno pokazujem naš pasoš i pričam naš jezik – istakla je ona.

Učenica Građevinsko geodetske škole Tuzla Emina Mujkanović bila je među učenicima koji su se odazvali pozivu da se svečano obilježi ovaj praznik.

– Za mene je Dan državnosti jedan od najvažnijih događaja u Bosni i Hercegovini i tako mi je velika čast što sam, evo, imala priliku da stanem ovdje i da dam izjavu u ime naše škole i svih učenika koji su se okupili da svima poželim sretan Dan državnosti – kazala je učenica Građevinsko geodetske škole Tuzla Emina Mujkanović.

Dan državnosti Bosne i Hercegovine pada na subotu, a lokalni mediji prenose kako će danas, na sličan način, biti obilježen i u drugim sredinama Tuzlanskog kanotna.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!