(VIDEO) Detalji nesreće kod Trebinja: Radnička ekskurzija sa tragičnim ishodom

Teška saobraćajna nesreća u mjestu Dražin Do kod Trebinja odnijela je dva života. Vozač autobusa i jedan od putnika su poginuli, a više osoba je povrijeđeno. Telegram saučešća uputio je i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković koji je istakao da su svi bili zatečeni nakon vijesti o ovoj tragediji.

Put na radničku ekskurziju prosvjetnik radnika osnovne škole “Georgi Stojkov Rakovski” iz Banjaluke završio je tragično. Vozač koji je izgubio kontrolu nad autobusom smrtno stradao, kao i jedan od putnika.

“Tijela nastradalih su transportovana u Prosekturu Trebinje gdje će se izvršiti obdukcija. Ovlašteni vještak je izvršio provjeru vozila, da se utvrdi tehnička ispravnost vozila”, rekao je portparol trebinjskog Okružnog javnog tužilaštva Srđan Vukanović.

U ovom autobusu vozilo se 37 putnika. U pola sedam u jutarnjim satima autobus je najprije udario u brdo na jednoj strani ulice, a zatim ga je silina udara prebacila na drugu stranu, u kameni zid dvorišta kuće. Većina putnika tada je spavala.

Tri putnika su teže povrijeđena. Pacijentica koja je zadobila frakturu pršljena helikopterom je transportovana u Univerzitetsko-klinički centar Banjaluka.

“Ostali pacijenti su zadobili lakše tjelesne povrede i nadamo se da će oni sutra u toku dana napustiti našu bolnicu”, kaže doktor Vlado Rašević iz JZU Bolnica Trebinje.

Vlasnik kuće u čiji zid je na kraju udario autobus kaže da je njega i njegove ukućane probudilo lupanje. Na svu sreću niko nije povrijeđen od stanara. Ali je još jedna saobraćajna nesreća uzela danak na bh. cestama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad