(VIDEO) Dionica važnog puta trebala je biti gotova u februaru: Šta sada kažu nadležni?

Vijesti 10. apr 202422:10 0 komentara
N1

LOT 5, dionica brze ceste Lašva-Nević Polje još je u izgradnji, iako je trebala biti završena još u februaru. Vrijednost projekta je više od 30 miliona maraka. Sada su u sklopu Sporazuma o prijateljstvu planirana još 3 dodatna projekta u vrijednosti 1,5 miliona, zbog potraživanja lokalne zajednice Novi Travnik. Tim povodom su federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić i V.D direktora Autoceste Federacije, Denis Lasić, posjetili Općinu Novi Travnik.

Sporazum o stvaranju pozitivnog ozračja pri izgradnji dionice puta Lašva-Nević polje, koja se odnosi na dio puta Vitez izlaz iz poslovne zone do Nević Polja ima za cilj olakšati saobraćanje građanima. Iz preduzeća Autoceste Federacije kažu to im je inače praksa da sa lokalnim zajednicama kroz koje koridor, odnosno brze ceste prolaze ostvaruju dobru saradnju.

“Riječ je o nekih 3 projekta ukupne vrijednosti milion i po KM”, kaže direktor JP Autoceste FBiH, Denis Lasić.

“Riječ je o projektima potputnjaka na dionici brze ceste Lašva-Nević polje, Nević polje Vitez, reknstrukcija puta u dijelu Mjesne zajednice Nević polje kao i izrada projektne dokumentacije za most koji će povezivati mostove Nova Bila i nević Polje, odnosno Novi Travnik i Travnik”, naglasio je Stjepan Dujo, načelnik općine Novi Travnik, Stjepan Dujo.

Posjeta je bila prilika i za razgovor o drugim magistralnim i lokalnim putevima, te posljednjem prijedlogu Vlade da Novi Travnik postane grad. Ipak, sastanak je trajao svega 20-ak minuta.

Više u prilogu Mirne Ždralović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!