(VIDEO) Emotivne poruke roditelja ubijene djece tokom opkoljenog Sarajeva: “Imao sam samo Jasminu… Supruga i ja želimo da zna da smo dobro”

Vijesti 07. maj 202413:48 0 komentara

Veliki broj građana bio je danas okupljen na Trgu djece Sarajeva povodom obilježavanja Dana sjećanja na ubijenu djecu opkoljenog Sarajeva u periodu od 1992-1995. godine, u organizaciji Ministarstva odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo.

Hedija Efendić, majka koja je izgubila svog 16-godišnjeg sina.

“Nedužno dijete izašlo je na biciklo da se provoza. Izašao je sa mlađim bratom i drugovima. On je jedini tog dana poginuo. utjehe nema, a najtužnije je što još niko nije osuđen i priveden. Da se zna ko je ovoliku djecu ubio. Još uvijek se negira ubistvo naše djece. Moje dijete nedužno ubijeno. Otišao da uzme kasete, da snima, da pjevaju djeca”, navela je.

Potom je dodala:

“Naša djeca, njigova mladost se ne smije zaboraviti. Svaki put nas potrese. Kada vidimo da naša djeca nisu zaboravljena to nam puno znači. Sve majke danas ovdje suze puštaju…”.  

Medijima se obratio i Alija Hodžić iz Udruženja roditelja ubijene djece Sarajeva.

“Jedan od težih dana. Bilo mi je jako teško kada su je zločinci ubili. No, kako godine prolaze svaki put mi je sve teže. Moja supruga i ja uzmemo fotografije i sa njom razgovaramo. Pitamo se nekako kako se ona osjeća. Mi joj uvijek poručimo da smo mi dobro. Ovih godina sam jako stabilan. Neće me ništa poremetiti”, kazao je sa suzama u očima.

Istaknuo je da je imao samo jednu kćerku, Jasminu.

“Ovih godina sam jako stabilan i neće me ništa poremetiti. Iako sam muško, emocije nekada preovladaju. Imao sam jednu kćerku Jasminu, više nisam imao djece. Sudbina je tako htjela… Sudbina je htjela i da ona ode na bolji svijet, a ja da ostanem na ovome. Vjerovatno bi danas bila neko i nešto u ovom gradu”, kazao je Hodžić u izjavi za medije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!