(VIDEO) Novalić se oglasio pred odlazak u zatvor: “Projekat detaljno isplaniran, obilato finansiran i hiruški precizno izvršen”

Vijesti 19. mar 202411:32 0 komentara
F.Z. / N1

Bivši premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine tokom ove sedmice bi vjerovatno trebao da ode na izdržavanje zatvorske kazne. Zanimljivo je da je sinoć na svom zvaničnom Facebook profilu objavio snimak govora u kojem govori da je "projekat protiv njega detaljno isplaniran, obilato finansiran i hirurški precizno izvršen".

Novalić je to naveo i u opisu video snimka.

Na snimku se vidi Novalić koji u svom obraćanju govori kako je navodno smijenjen po direktivi SAD i da su Amerikanci bili protiv SDA (stranačke partije kojoj pripada).

“Budući da sam ja 33 godine radio u međunarodnoj privredi, meni su te formule bile vrlo jednostavne, te smo probleme veoma lako rješavali i udvostručili smo prihod budžeta Federacije BiH. Može biti da je tu početak neke moje krivice, ali prije svega sam stekao to da umjesto milijardi koje su bile uvijek u gubitku ja sam cijelo vrijeme imao pozitivan bilans. Vjerovatno to što sam bio SDA, koja je osuđena da se radi protiv nje”, kazao je između ostalog.

Podsjetimo, Novalić je osuđen u predmetu Respiratori. Fadil Novalić je osuđen na četiri godine zatvora.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!